De herkenbare sportschool types

De herkenbare sportschool typesIk bevind me nu ongeveer twee jaar in de wereld vol krachtpatsers en strakke sixpacks. De sportschool is mijn tweede huis en de mensen die er komen beschouw ik als vrienden. Ik sport graag met ze, ik lach graag met ze en als het nodig, huil ik met ze. In deze blog heb ik het over de herkenbare sportschool types. Soms zijn ze heel grappig en soms wat aan de vervelende kant. Herken jij ze?

 

9:00, warming up, De kletskous.

Het is zondag ochtend. Spotify speelt mijn favoriete work-out afspeellijst af. Snel de sportschool in. Eerst even opwarmen op de loopband. Uit mijn linkeroog zie ik haar al aan komen lopen. Het is de dame met haar mooie praatjes. Haar blonde haar zit in een wilde knot en ze lacht vrolijk. Ik probeer haar blik te ontwijken door semi-geïnteresseerd door mijn telefoon te scrollen. Te laat.. “lekker weertje he”, zegt ze, waarna er een verhaal volgt over het weer van de komende week. Familie, vakantie en kleinkinderen. Het is een kwestie van afkappen of nog even naar haar verhalen blijven luisteren. De keuze is gauw gemaakt. Ik wens haar een fijne dag toe. De warming up is voorbij. Mevrouw kletskous wendt zich tot hardloper naast haar.

9:15, legpress, De mooie meiden.

Ondanks de vroege ochtend is het in de sportschool al redelijk druk. Iedereen streeft naar een beach body, inclusief ik. Vandaag is het legday. Ik switch van afspeellijst. Drie meiden zijn bezig met het apparaat waar ik mee wilde beginnen. De meiden, allen gekleed in een strakke yoga pants en bijpassende croptop uiten zichzelf met gegiechel en gekrijs. Au! Hoofdpijn. Ik vraag ze zo vriendelijk mogelijk hoeveel sets nog moeten, zodat ik zo snel mogelijk mijn oefening af kan maken. Ze kijken me schaapachtig aan. “uhm, we zijn eigenlijk klaar. Toch, meiden?” Ze stappen van het apparaat af. Ze hebben allemaal een telefoon in hun hand en zijn hevig in gesprek met een persoon aan de andere kant. “lachen, meiden!” Er worden nog wat foto’s gemaakt voor instagram. Ze verdwijnen uit zicht.

9:30, legcurl, De sportieve oma.

Met trillende benen van de iets te zware oefening, loop ik naar het volgende apparaat. Ik zie haar zwoegen en zweten. Persoonlijk ken ik haar niet. De oudere dame met de conditie van een 18-jarige. Als het mijn oma was, was ik super trots. Net als ik traint ze haar benen. Haar blauw suède trainingspak zit als gegoten. De letters PINK bedekken de achterkant van haar sportbroek. De dame spant haar spieren aan en kijkt serieus voor zich uit. Good job! Ik neem een slok van mijn flesje water. In gedachten verzonken, begin ik met de volgende oefening. De oudere dame is bezig met een andere oefening. Ze stopt haar losse plukken terug in haar paardenstaart. Ze lacht naar me. You go granny!

9:30, barbels, De tanktop.

Tijd voor mijn armen. De sportschool wordt alsmaar drukker. Ik bevind me in het mannen gedeelte van de sportschool. Een jongen in een strakke tanktop spant zijn spieren aan en zoekt oogcontact via de spiegel. Ik doe alsof ik het niet zie en pak de dumbel recht voor ,me. Oeps, iets te zwaar. Gegeneerd probeer ik de zwoele blikken te ontwijken. Meneer blijft contact zoeken. Hij neemt een slokje van zijn shake en gaat voor me staan. Hij pak de dumbel van 40 kilo en kreunt hard terwijl hij het gewicht optilt. Ik weet niet of hij dit doet om te imponeren of heeft hij het werkelijk zo zwaar? Ik moet lachen. Hij heeft het door, zijn heeft weinig effect. Het spijt me spierbonk.

10:00, buikspieren, De onzekere nieuweling.

Het is tijd voor mijn laatste work-out. De buikspieren. Ik bloos nog een beetje na van de charmante, iets arrogante jongen van net. De muziek op mijn telefoon is gestopt. Ik leg mijn matje neer en begin aan mijn portie buikspieroefeningen. Een meisje naast me staart me met grote ogen aan terwijl ze ongemakkelijk met een barbel stuntelt. “lukt het?” Vraag ik haar. “jahoor”, antwoord ze twijfelachtig. Ik zie aan haar doen en laten dat het een nieuweling is. Ze geeft het op een en grijpt naar een nieuw gewicht in de buurt. Ze laat me denken aan mijn eerste keer in de sportschool. Totaal geen pretje. Doorzetten heeft veel veranderd. Nog even en dan ben je net zo goed! Ik wens het meisje succes en finish mijn work-out.

Liefs, Demi

2 reacties

  1. Haha oh ja, zo herkenbaar! Afgezien van de oma zie ik ze elke keer weer. Die kreunende mannen, vreselijk! Als het te zwaar is, doe het dan niet *of doe zachtjes* en die meiden die meer aandacht besteden aan hun uiterlijk dan aan de training zelf. In mijn hoofd heb ik al hele gesprekken met ze gevoerd. Maar ik hou alles lekker tot mezelf 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge