Creëer rust

Creëer rust  Tegenwoordig houdt het niet op. Er wordt veel van ons gevraagd en wij gaan daarin mee. Iets langer doorwerken, naar elk feestje gaan, je inzetten voor het goede doel en dan ook nog thuis alles regelen voor de kids en je partner. Maar, wanneer creëer je rust? Wanneer is het ‘goed genoeg’ om op de bank te ploffen of om je hardloopschoenen aan te trekken en een rondje te rennen?

Realiseer je dat er altijd wel werk op je ligt te wachten. Er is altijd wel een wasje te draaien, een mail te beantwoorden of een opdracht voor de baas in orde te maken. Dit gaat maar door. Rust nemen zorgt dat je overdag beter kan presteren. Het gevaar van altijd maar door gaan ligt op de loer, in de vorm van een burn-out en dat is iets, wat je echt niet moet willen.

Hierbij een paar simpele tips om meer rust in te bouwen en te accepteren dat het ook een keer klaar mag zijn. Creëer rust. 

  1. Voordat je (werk)dag begint, bepaal waar jouw focus ligt vandaag. Welke taken moet jij vandaag echt doen?

Ik werk met een to do list waarop ook mijn prioriteiten staan. Toen ik begon met ondernemen, stonden er wel 30 to do taken op mijn lijstje. Niet echt haalbaar als je met sommige taken 3 uur bezig bent. Dit heb ik aangepast in 3 hoofdtaken. Wanneer ik deze af heb, is er eventueel tijd voor kleine taken. Is het al tijd om te genieten van je avond? Dan is dat de taak waar jij jezelf mee bezig gaat houden 😉 .

  1. Bouw een begin- en een eindtijd in

Vandaag begin je om 8.00 met alle taken die er van je gevraagd worden, maar om 17.30 uur is het echt klaar.

  1. Accepteer dat er altijd wel werk blijft liggen

Met onrust op de bank zitten is ook niet erg fijn. Accepteer dat er nog ongelezen mails in je mailbox staan of dat je eigenlijk had moeten stofzuigen. Je bent geen wondermens dat een perfect leven leidt. Vraag jezelf eens af: is het noodzakelijk dat ik nu nog een stofzuiger door het huis haal of het mailtje van mijn student beantwoordt? Als het antwoord nee is, blijf dan lekker zitten.

  1. Ontdek waar jij rustig van word

Voor de ene is dit een keiharde work-out en voor de ander is dit met muziek terug naar huis rijden. Ontdek wat voor jou werkt en pas dit toe in je dagelijkse bezigheden.

Meer tips nodig om de ontspanning op te zoeken?

 

Besef je dat niemand er beter van wordt als jij op je tandvlees loopt. Je baas niet, je partner niet en jij ook zeker niet. Hoe creëer jij rust?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge