Crackers met rozemarijn

Crackers met rozemarijnAltijd handig om te hebben: tussendoortjes waar je geen schuldgevoel over hoeft te hebben. Deze crackers met rozemarijn zijn multi inzetbaar! Handig voor mee naar je werk, bij een soepje of gewoon lekker bij de koffie. Nog een voordeel en zeker niet geheel onbelangrijk, je kan ze wel tot een week kan bewaren in een luchtdichte bak én ze zijn paleo ‘proof’.
Gebaseerd op een bestaand paleo recept en naar eigen smaak aangepast.Voor het originele recept, check de link.

Paleo crackers met kruiden en knoflook

Ingrediënten:
• 150 gram amandelmeel
• 70 gram sesamzaadjes
• 1 (groot) ei, losgeklopt
• 1 el olijfolie
• 1/2 tl rozemarijn
• 1 tl zeezout
• 1/2 tl Italiaanse kruiden
• 1/2 tl knoflookpoeder

Hoe te bereiden:
1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Meng alle ingrediënten in een grote kom door elkaar totdat er een stevig deeg ontstaat.
3. Pak een bakplaat en leg daarop bakpapier.
4. Maak van het deeg een grote bal met je handen en leg het op de bakplaat. Leg bovenop het deeg nog een vel bakpapier. Rol het deeg uit met een deegroller totdat je een vierkante plaat hebt. Let op dat het deeg niet dikker is dan 0.5 cm.
5. Haal de bovenste laag bakpapier er af en snijd met een pizzasnijder kleine vierkantjes.
6. Bak het in ongeveer 15 minuten af tot ze goudbruin van kleur zijn.
7. Laat de crackers volledig afkoelen voordat je ze van elkaar gaat scheiden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge