Couscous salade

Couscous saladeZelf ben ik dol op maaltijden waar je meerdere dagen van kunt genieten. Deze couscous salade is ook als hoofdmaaltijd te eten. Je kan er namelijk een voedende maaltijdsalade van maken. Ik varieer vaak met de inhoud van de couscous salade, omdat het ook afhankelijk is van het tijdstip waarop ik hem eet. Dit keer heb ik hem gemaakt voor bij de barbecue en omdat we dan al genoeg vlees binnen krijgen, heb ik deze keer een vegetarische variant gemaakt.

Ingrediënten voor 500 g couscous:

* 500 gram Couscous

* 1 aubergine

* 6 lente uitjes

* 1 handvol ongezouten gemengde noten

* 1 komkommer

* peterselie

* 2 tenen knoflook

* Cherry tomaten

* Rode paprika

* Limoen

* Zwarte peper

* Eventueel gegrilde kip of hamblokjes

* Eventueel rucola of een andere sla(mix)

 

Hoe te bereiden:

1. Bereid de couscous zoals de verpakking aangeeft. Nadat de couscous klaar is, laat je het afkoelen.

2. Snijd de aubergine in kleine blokjes en bak deze samen met de knoflook in olijfolie tot ze zacht en gaar zijn. Meng dit vervolgens met de couscous.

3. Snijd de lente uitjes in kleine ringen.

4. Hak de noten en de peterselie fijn met behulp van een groot mes.

5. Snijd de overige groenten fijn.

6. Meng vervolgens de groenten, de noten en de peterselie door de couscous. Breng het geheel op smaak met een klein beetje zwarte peper, olijfolie en het sap van de limoen.

7. Doe eventueel de gegrilde kip/hamblokjes door de salade en voeg de sla toe.

Enjoy!

Ps. Houd je van pittig? Doe er dan een pepertje doorheen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge