Courgettesalade met geitenkaas

courgette saladeEen salade als lunch vind ik persoonlijk heel lekker. De verschillende smaken kunnen een klein feestje in je mond zijn. Maar om nou altijd ‘gewone’ sla te eten is natuurlijk wat aan de saaie kant. Deze courgettesalade met geitenkaas is een keer wat anders. Deze groente kan je in veel verschillende gerechten verwerken, maar dit keer maken we er een salade van.

De basis van de salade zijn kort gebakken dunne plakjes courgette en geitenkaas. Laat je inspireren en geef er je eigen draai aan!

De dressing : Ik heb mediterrane olie gebruikt, maar je zou ook kunnen gaan voor een klein beetje olijfolie.

 

Ingrediënten voor 1 persoon:

  • 1 courgette
  • Geitenkaas (hoeveelheid naar smaak)
  • 100 g magere ham blokjes
  • 5 walnoten
  • 100 g gemengde salade melange
  • 5 cherrytomaatjes
  • Dressing
  • Eventueel zout en peper als je gaat voor olijfolie als dressing

Hoe te maken:

  1. Was de courgette en snijd hem van de voorkant tot de achterkant door de midden. Snijd van de twee halve courgettes, dunne plakjes met een kaasschaaf.
  2. Bak de dunne plakjes kort aan beide kanten in een grillpan zonder olie. Ga je voor een dressing van olijfolie zonder smaak? Bestrooi de courgetteplakjes tijdens het bakken met zout en peper naar smaak.
  3. Snijd de cherrytomaatjes door de midden en breek de walnoten.
  4. Voeg alle ingrediënten bij elkaar en maak hiervan de salade.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge