Courgettemuffins

CourgettemuffinsHuh,  groente in je muffin? Jazeker! Met deze courgettemuffins krijg je zonder dat je het door hebt wat extra groente binnen. Altijd goed, lijkt mij. En voor de zoetekauwen onder ons, nee je proeft het bijna niet! Ik probeer af en toe nieuwe dingen in de keuken. Soms lukt het, soms niet. Toen deze courgettemuffins uit de oven kwamen was ik niet laaiend enthousiast. Totdat ik ze proefde.. JAMMIE!

Ingrediënten voor 6 muffins:

  • 1 courgette (fijngehakt of in dunne slierten met een Spirelli spiraalsnijder)
  • 120 g volkoren meel
  • 25 g pure chocolade, fijngehakt (hoe puurder, hoe beter)
  • 30 g gesmolten kokosolie
  • 2 el bakpoeder
  • Snufje zout
  • 75 ml melk

Hoe te bereiden:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  1. Doe in de bovengenoemde hoeveelheden volkoren meel, bakpoeder, zout en melk in een bak en meng dit goed door elkaar met een garde. Voeg vervolgens de kokosolie en de pure chocolade toe.
  1. Doe nu de fijn gehakte courgette of de slierten courgette door de muffinmix en roer het geheel goed door.
  1. Verdeel het beslag over zes muffinvormpjes en doe ze vervolgens ongeveer 20-30 minuten in de oven. Prik met een satéprikker in de muffins. Als de satéprikker er schoon uit komt, dan zijn de muffins gaar.
  1. Laat ze vervolgens afkoelen voordat je ze nuttigt.

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge