Chorizo tortilla

Chorizo tortilla Probeer de chorizo tortilla bij de brunch, lunch of borrel tijdens de paasdagen.

De paasdagen zijn dagen die bekend staan om lekker (uitgebreid) te eten met familie en vrienden. Dit was voor mij een mooi moment om verschillende soorten gerechten samen te stellen. Zo heb je voor elke gelegenheid wat! Maar natuurlijk kan je het op alle andere dagen ook eten! Ik zeg smullen maar van de chorizo tortilla!

 

Ingrediënten voor 6 puntjes:

  • 4 el. doperwten
  • 4 el. maïs
  • 4 eieren
  • 100 g chorizo
  • 1 geroosterde rode paprika (uit een pot)
  • 2 el. soja melk

Hoe te bereiden:

  1. Haal het velletje van de chorizo en snijd de worst in kleine blokjes of reepjes.
  2. Laat de stukken paprika uitlekken en snijd er kleine blokjes van.
  3. Klop de eieren los en meng het met de melk.
  4. Verhit een pan met een scheutje olijfolie. Doe vervolgens de los geklopte eieren in de pan.
  5. Verdeel de doperwtjes, het maïs, de chorizo en de paprika over het ei mengsel. Bak deze tortilla enkele minuten.
  6. Als de bovenkant bijna droog is, doe een deksel op de pan en verplaats het naar een kleinere gaspit.
  7. Na ongeveer 5 minuten is de tortilla klaar.

De tortilla kan zowel koud als warm worden gegeten.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge