Chocolade taart

Chocolade taartHeb je zin om een taart te bakken met de paasdagen? Probeer dan eens deze healthy chocolade taart! Tijdens de paasdagen presenteer je de taart met de witte paaseitjes en tijdens alle andere gelegenheden, zonder.

Het recept is vrij simpel (daar houden we van!), dus ook al ben je niet een eerste klas keukenprinses, deze taart gaat lukken!

Ga jij je familie en vrienden lekker verwennen met deze healthy chocolade taart?

Ingrediënten:

  • 100 g pure chocolade, gesmolten
  • 200 g volkoren speltmeel
  • 80 g amandelmeel
  • 2 eieren
  • 2 tl bakpoeder
  • 100 ml agave siroop
  • 150 g kokosolie
  • 2 tl ongezoete bourbon vanillepoeder
  • Optie: 10 witte paaseitjes

 

Hoe te bereiden:

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden.
    2. Vet de bakvorm in met olijfolie of kokosolie.
    3. Laat de kokosolie smelten in een pan en meng dit met de agave siroop.
    4. Klop de eieren los in een kom en voeg het speltmeel, het bakpoeder, het amandelmeel en de gesmolten kokosolie, de agave siroop en de gesmolten chocolade toe.
    5. Roer tot dat het een glad geheel is.
    6. Schep vervolgens de mix in de bakvorm.
    8. Doe vervolgens de taart 45 minuten in de oven.
    9. Als decoratie, verdeel de witte paaseitjes over de taart (als de taart een beetje is afgekoeld).

 

2 reacties

    1. Dank je wel!
      Het lijkt mij wel handig, maar je kan het altijd zonder proberen?
      Er zit wel een verschil in tussen baking soda en bakpoeder. Probeer het anders eens met bakpoeder 😉

      (ik proef het niet)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge