Carrot cake

Carrot cakeIs het bij jou ook vaak zondag ´bakdag´? Dan moet je echt een keer een carrot cake gaan maken. Net als de courgettemuffins of de courgettebronie is dit een mooie manier om ongemerkt extra groenten binnen te krijgen. Daarnaast is de smaak heerlijk en je hebt geen idee dat je groente eet. Leuk voor de kleintjes ;).

Ingrediënten:

  • 3 eieren
  • 1rijpe banaan
  • 150gr geraspte wortel
  • 190 gr amandelmeel (of andere noten, gemalen)
  • 4 el honing
  • 1 el vanille extract
  • 1 tlbakpoeder
  • 1 tl kaneel

 

Hoe te bereiden:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en vet de cakevorm in.
  2. Klop de drie eieren los en prak de banaan.
  3. Meng alle overige ingrediënten, inclusief de wortel. Doe vervolgens het eimengsel erbij.
  4. Meng debakmix totdat het één geheel is geworden. Doe het daarna in de ingevette cakevorm.
  5. Doe de cake ongeveer 40 minuten in de oven. Wanneer een satéprikker er schoon uit komt, is de cake klaar.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge