Borrelhapje met ei

Borrelhapje met eiIk vond het weer de hoogste tijd om met een lekker borrelhapje te komen. En dit keer wil ik een borrelhapje met ei presenteren. Natuurlijk is het weer supermakkelijk om te maken! Visite ontvangen is erg gezellig, dus dan wil je niet lang in de keuken staan.

Voor dit borrelhapje is bacon gebruikt. Niet heel  skinny natuurlijk. Je kunt dit makkelijk vervangen door bijvoorbeeld: zalm, casselerib of ham of door gewoon het vlees achterwege laten.

Ingrediënten voor 4 halve eieren:

  • 2 eieren
  • 2 plakjes bacon
  • 2 el cottage cheese
  • Verse bieslook naar smaak
  • Zout en peper naar smaak

Hoe te bereiden:

  1. Kook de eieren ongeveer vijf minuten zodat je hardgekookte eieren krijgt. Giet vervolgens het water af en dompel de eieren in koud water. Laat de eieren afkoelen.
  2. Bak de bacon kort in de pan. Als de bacon wat is gekrompen is het klaar. Snijd vervolgens kleine stukjes van de baconplakjes.
  3. Als de eieren zijn afgekoeld, snijd je de eieren in de lengte doormidden. Haal vervolgens het eigeel er uit en doe dit in een kommetje.
  4. Voeg bij het eigeel de cottage cheese en meng dit tot een geheel. Breng het op smaak met zout en peper.
  5. Leg de eigeelmix op het eitje en leg de stukjes bacon op de mix van het eigeel.
  6. Gebruik als topping de verse bieslook.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge