Blueberry muffins

Blueberry muffinsDeze heerlijke bleuberry muffins zijn de beste vervangers voor de ‘gewone’ blueberry muffins. Ze zijn namelijk clean en heerlijk zoet! Binnen een uur kan jij genieten!

 

 

 

 

 

 

Ingrediënten voor circa 9 stuks:

  • 100 gram amandelmeel
  • 1,5 banaan
  • 2 (kleine) eieren
  • 40 gram (ontpitte) dadels
  • 65 ml plantaardige melk
  • 20 ml kokosolie (kleine eetlepel, gesmolten)
  • 90 gram blauwe bessen (diepvries of vers)
  • 2 tl bakpoeder
  • Snuf zout

 Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en vul een ovenbestendige muffinvorm met de losse (papieren) muffinvormpjes.
  2. Maal de banaan met de ontpitte dadels met de staafmixer fijn.
  3. Klop nu 2 eieren, de melk, het meel, zout en de bakpoeder door de mix van banaan.
  4. Laat de kokosolie zachtjes smelten op een laag vuur. Meng dit samen met de blauwe bessen door middel van een lepel door het beslag.
  5. Vul de muffinvormpjes tot net onder het randje met het beslag.
  6. Zet de muffins ongeveer 30-35 minuten in de oven. Als ze klaar zijn, controleer met een prikker of de muffins gaar zijn (als de prikker schoon uit de muffin komt). Zijn ze niet gaar? Laat ze nog een paar minuten zitten.

TIP: Worden ze wat donker? Dek de muffins halverwege af met wat zilverfolie (laat de folie er los boven op zitten)

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge