Waarom ik geen diëtist ben geworden

Waarom ik geen diëtist ben gewordenWaarom ik geen diëtist ben geworden

Na mijn eerste sportopleiding wist ik zeker dat ik door wilde leren. Ik ging mij verdiepen in twee opleidingen: Voeding en Diëtetiek, en Sportgezondheid en Management. Zoals jullie waarschijnlijk wel weten, heb ik voor die laatste opleiding gekozen.

Ik wist dat ik op de opleiding voeding en diëtetiek heel veel over voeding zou leren, waar ook echt een groot deel van mijn interesse ligt. Maar mijn interesses in een gezonde leefstijl houden niet op bij voeding. Ik wilde ook weten hoe gedrag ontstaat, hoe je het kan beïnvloeden, wat stress met het lichaam doet, hoe je het beste kan bewegen met bepaalde doelgroepen, enzovoorts. Deze aansluiting vond ik beter bij de opleiding Sportgezondheid en Management (welke inmiddels een andere naam heeft gekregen, namelijk: Sportkunde).

Continue Reading

De knop ging om

De knop ging omBij Jolien ging de knop om en binnen een jaar zat ze supergoed in haar vel!

Toen ik vroeger bij mijn ouders woonde, at ik zeer ongezond. Ik at ‘s avonds voor het slapen bijvoorbeeld een hele zak chips op. Elke week aten we ook frietjes, lasagne en andere ongezonde dingen. Ik ging het hele weekend uit en dronk regelmatig alcohol. Toen ik Dries leerde kennen, was ik tien kilo zwaarder dan nu. Hij lette al heel lang op zijn voeding en wou dat ik mijn leefgewoontes ging aanpassen. Na een tijdje kon hij mij overtuigen en kijk, ik voel me plots supergoed in mijn vel.

Continue Reading

De internationale dag van chocolade

De internationale dag van chocolade

Chocolade, onze vriend of vijand?

Vandaag is het de internationale dag van chocolade. Een mooi moment om deze guilty pleasure in de picture te zetten. Chocolade komt in vele varianten en uitvoeringen (zo’n 400) en zou een positieve invloed hebben op je stemming. Gezonder-Nederland vond dit een mooie aanleiding om eens nader te onderzoeken of deze bewering klopt.

Continue Reading

Janneke raakte 55 kilo kwijt

Janneke raakte 55 kilo kwijtJanneke raakte de kilo’s kwijt. En niet een paar kilo, maar liefst 55! Benieuwd hoe en waarom? Lees dan vooral verder.

Vier jaar geleden overleed mijn vader vrij onverwacht. Hij probeerde me altijd te stimuleren om wat aan mijn gewicht te doen, maar tevergeefs. Na het overlijden van mijn vader ging de knop om. Voor de begrafenis zochten we foto’s uit en toen ik mezelf op de foto’s terugzag, was dat toch even slikken. Ik wist wel dat ik te zwaar was maar zag mezelf nooit zoals op die foto. Tijd voor verandering dus: ik begon met sporten en gezondere voeding.

Continue Reading