Weegschaalstress

Weegschaalstress

Vriend of vijand?

Wanneer je veel focus legt op het getal van de weegschaal, kan het tegelijkertijd je vriend en je vijand zijn. Soms zorgt het voor een grote glimlach op je gezicht, en andere dagen kan je dat ding wel uit het raam gooien! Hoe kan je het beste omgaan met dit apparaat dat zorgt voor veel gemengde gevoelens? Ik geef je tips zodat je beter om kunt gaan met weegschaalstress.

Continue Reading

Thuis fit worden

Thuis fit worden

Niet altijd zin om naar de sportschool te gaan? Geen probleem!

Door de drukte die velen van ons ervaren is het zó fijn als je af en toe ook thuis kunt trainen. Je hoeft dan even niet de deur uit om naar de sportschool te gaan, maar je kan thuis fit worden. Ideaal toch?

Continue Reading

Hapjes voor de paasdagen

Hapjes voor de paasdagenO ja hoor, het is weer zo ver! Even wat dagen vrij en tijd om met familie en vrienden te genieten. Ik vind in de keuken staan erg leuk en ik grijp feestdagen aan om iets uitgebreider te koken of iets nieuws te maken.

Ik deel met jou een aantal heerlijke gerechten en ideaal voor de paasdagen (en daarna ;)).

 

 

Continue Reading

Diëten: tips en adviezen

Diëten: tips en adviezen

Tips en adviezen wanneer je wilt gaan diëten

Diëten spelen in op de volgende regel: wanneer je gewicht kwijt wilt raken, moet je minder eten dan je verbruikt.

Tussen de vele verschillende diëten zitten grote verschillen en lang niet alle diëten zijn gezond. Maar is diëten sowieso ‘handig’ als je de kilo’s eraf wilt houden? Ik vertel jou meer.

Continue Reading

Krijg meer energie met deze boosters

Krijg meer energie met deze boosters

Weg met de energie dips!

Meer energie is altijd welkom, of niet? Vermoeidheid is één van de meest gehoorde klachten binnen Gezonder-Nederland. Maar gelukkig kunnen wij daar zelf wel een beetje verandering in brengen. Je krijgt meer energie met deze boosters! Dus wanneer jij ook geregeld even een energiedip ervaart, lees dan vooral snel verder!

Continue Reading

Mijn favoriete lunch

Mijn favoriete lunch

Lunchen met Yentl

De lunch, een heerlijk momentje om jezelf even terug te roepen van de werkzaamheden. Even stilstaan, bijkomen en genieten van de lunch. Ik heb het geluk dat ik veel dagen vanuit huis werk waardoor ik eigenlijk kan eten wat ik wil, omdat ik de mogelijkheid heb om het vers te bereiden.

En omdat ik vaak vroeg in de ochtend al gesport heb, is mijn lunch dan ook vaak wat uitgebreid (en soms veel).

Maar wat zijn nou mijn favo gerechten? Dat ga ik jou vertellen in deze korte blog.

Continue Reading

Verbeter je mindset en creëer een gelukkig leven

Verbeter je mindset en creëer een gelukkig levenBij Gezonder-Nederland zijn de twee kernwoorden ‘gezond’ en ‘gelukkig’. Deze twee begrippen zijn met elkaar verbonden en beïnvloeden elkaar. Wanneer je in een minder fijne tijd in het leven zit, is gezond eten en voldoende bewegen vaak lastiger te realiseren, omdat je energielevel dit niet altijd toelaat. En wanneer je gezond leeft, ben je beter opgewassen tegen de minder fijne periodes in het leven.

Persoonlijk geloof ik in een aangeleerde mindset. Dit houdt in, dat je zelf in staat bent om je manier van denken (mindset) te veranderen. Waarom is dit zo belangrijk? Dat is heel erg simpel: iedereen heeft recht om gelukkig te zijn.

Continue Reading

Wel of geen smoothies?

Wel of geen smoothies?De smoothiehype,  is dat nou wel of niet gezond? In deze blog vertel ik je over de voordelen van het drinken van smoothies, maar  noem ik ook de nadelen. Drink jij ze af en toe? Dan raad ik je aan om door te lezen.

Continue Reading