Salade met meloen

Salade met meloenEen lekkere salade met ham en meloen zet je zo op tafel!

Een goed gevulde salade in de zomer is heerlijk. Mede doordat ik niet veel zin heb om in de hitte met mijn koppie boven het gasfornuis te staan vind ik een salade een echte uitkomst. Deze salade met ham en meloen is easy te maken en tegelijkertijd erg lekker! In een handomdraai heb jij een voedzame lunch of verantwoord avondmaal op tafel staan.

Continue Reading

Wat doe jij om een balans te creëren?

Wat doe jij om een balans te creëren?Wat doe jij om een balans te creëren?

Als jij je leven onder de loep neemt, ben je dan gelukkig en tevreden met het leven dat je leidt? Hoe energiek voel je je en heb je vertrouwen in je eigen kunnen? Of zou je het toch liever dingen anders zien?

Veel mensen die ik spreek, willen wel iets veranderen aan hun leven en dan vaak aan hun gezondheid. Dat is vooral de reden dat ze met mij in contact komen. Maar wat ze precies willen veranderen en hoe diep het gevoel zit om daadwerkelijk stappen te nemen om te veranderen is  per persoon verschillend. Met het beantwoorden van een aantal vragen zal het waarschijnlijk duidelijker worden.

Continue Reading

Voorkom vakantiekilo’s met 3 tips

Voorkom vakantiekilo's met 3 tips3 simpele tips om vakantiekilo’s te voorkomen

Het hele jaar heb je aandacht besteed aan je gezondheid en je gewicht en op vakantie kun je genieten van het dragen van je favoriete zomerse outfit. Je wil lekker gaan genieten op vakantie, de vrije dagen waar je hard voor hebt gewerkt. Maar kun je tegelijkertijd genieten én ervoor waken dat je riem een gaatje losser moet?

Ik geef je 3 tips zodat je met evenveel zelfvertrouwen kan genieten van de nazomer in Nederland.

Continue Reading
Continue Reading

Recepten met seizoensproducten

Recepten met seizoensproducten

Seizoensproducten + twee recepten

Elk seizoen biedt de gelegenheid om te genieten van andere producten. In deze korte blog deel ik de groenten en fruitsoorten die in de maanden juli en augustus volop te verkrijgen zijn en krijg je ook twee lekkere recepten om  deze seizoensgroenten meteen te proberen!

Continue Reading
Continue Reading

Gedreven door afwijzing

Persoonlijke blog – ik werd gedreven door afwijzingPersoonlijke blog – ik werd gedreven door afwijzing

Waarom doen we wat we doen? Waarom zijn we zoals we zijn? Ik vind dit waanzinnige interessante vraagstukken die mij, en veel mensen die ik help, dagelijks bezighouden. Elke dag word ik ouder en ik doe mijn best om ook elke dag een beetje wijzer te worden. Zo ben ik niet gestopt met leren toen ik afgestudeerd was, omdat ik mijn klanten nog beter wil helpen. Dit doe ik door meer kennis te vergaren over gezondheid, maar ook door studies die mij helpen mensen beter te begrijpen. En daar vind ik af en toe antwoorden op de twee levensvragen die mij dagelijks boeien.

Continue Reading
Continue Reading

Sporthorloge als hulpmiddel

Waarom ik een sporthorloge als hulpmiddel gebruik..

Misschien heb je het wel eens voorbij zien komen, ik train vaak met een sporthorloge. Ik heb meerdere redenen deze te gebruiken. Zo heb ik een vrij hoge hartslag van mezelf, dus ik kan die dankzij het horloge ‘in de gaten houden’. Daarnaast houd ik in mijn trainingen de tijd tussen de verschillende sets in de gaten, zodat ik een optimale herstelperiode heb (de duur van je herstelperiode is afhankelijk van het doel van de training). Maar naast deze voordelen vind ik het persoonlijk ook leuk om te zien hoeveel kilocalorieën ik heb verbrand en om te kijken of ik wel goed genoeg mijn best heb gedaan. In sommige gevallen doen ik nog een extra oefening.

Continue Reading

7 tips om fitter op te staan

7 tips om fitter op te staan

Vermoeid opstaan is verleden tijd

Lekker fit je bed uit springen als de wekker gaat, is de meesten van ons niet gegeven. Kunnen we hier iets aan doen of moeten we het maar gewoon accepteren?

Goed nieuws! We kunnen zeker invloed uitoefenen op ons energielevel. Ik geef jou 7 tips om fitter op te staan.

Continue Reading