Bloemkoolrijst

BloemkoolrijstEen leuke dame attendeerde mij een keer op het feit dat je van bloemkool ook best rijst kunt maken. Zelf ben ik totaal geen fan van bloemkool (vind het gewoon niet lekker), maar bloemkoolrijst vond ik wel het proberen waard. Het is heel makkelijk om te maken. Je snijd de roosjes er af en gooit ze in de keukenmachine tot je kleine stukjes ‘rijst’ hebt. Vervolgens even in de wok en klaar. Op de foto zie je dat mijn ‘rijst’ wat minder fijngemaakt is, maar dat kun je natuurlijk zelf bepalen.

Het is een ideale manier om even koolhydraatarm te eten, mocht je lekker gek hebben gedaan in het weekend. Het is een fijne basis die je kunt gebruiken als je gaat wokken.

Ingrediënten:

* 1 bloemkool

* 1 el wokolie

* 1 teen knoflook

Hoe te bereiden:

1. Snijd de roosjes van de bloemkool en was ze.

2. Doe vervolgens de gesneden roosjes in de keukenmachine en maak het geheel fijn tot je een rijstachtige substantie hebt.

3. Verwarm de wok met de wokolie. Pers de knoflook uit met behulp van een knoflookpers en fruit de knoflook.

4. Voeg de bloemkoolrijst toe en wok het geheel kort.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge