Blijf jij ook nog steeds hangen in het verleden?

Blijf jij ook nog steeds hangen in het verleden?Veel mensen willen heel graag (meer) geluk in hun leven, maar vinden het lastig om dit zelf te gaan fabriceren. Wat ik tijdens trainingen en gesprekken vaak merk is dat eigenlijk alle mensen die willen gaan voor hun geluk te maken hebben met een grote valkuil. Maar wat is die valkuil dan?

Er zijn meerdere valkuilen, maar een van de belangrijkste valkuilen is dat mensen in het verleden blijven hangen en daarmee niet écht kunnen gaan voor hun geluk. Ik zie veel te vaak gebeuren dat mensen aangeven al heel veel te hebben gedaan om zichzelf beter te leren kennen of te werken aan hun geluk, maar tijdens trainingen merk ik dan al snel dat er nog veel oude en negatieve ervaringen, gedachten en overtuigingen boven komen drijven. Wanneer dit gebeurt, ben je er nog niet klaar voor om écht te gaan voor jouw geluk! Heeft het piekeren over het verleden jou ooit al een stap verder geholpen? Draagt het bij aan het fabriceren van jouw geluk?

Het heeft mij nog nooit geholpen en het draagt ook zeker niet bij aan mijn geluk!
Maar begrijp me niet verkeerd, ik zeg niet dat het verleden er niet toe doet en dat het verleden niet waardevol is, want dat is het zeker wel! Daar ben ik echt wel van overtuigd! Wat ik je wil meegeven is dat je het verleden niet kunt veranderen. Het is zoals het is en het heeft wat mij betreft dan ook geen zin om dit elke keer weer op te rakelen. Wat je wel kunt doen en wat echt bijdraagt aan het fabriceren van jouw geluk is om van het verleden te leren.

Al jouw ervaringen en gebeurtenissen van het verleden kun je omzetten naar kennis en inzicht en dit gebruiken voor de toekomst. Keuzes, gebeurtenissen of ervaringen uit het verleden verander je niet meer. Wat je wel kunt doen is dat je vanaf nu al jouw kennis en ervaringen vanuit het verleden te gaan gebruiken als je keuzes voor nu en de toekomst gaat maken.

Hiervoor is het belangrijk dat je weet wat je wilt, wat jou écht gelukkig maakt. Vervolgens kun je negatieve patronen, gedachten en overtuigingen vanuit het verleden omzetten naar een positieve, helpende patroon, gedachte of overtuiging. Dit kun je op heel veel verschillende manieren doen, maar het is het belangrijkste dat jij een manier vindt die bij jou past. Waar jij je goed bij voelt en die goed werkt voor jou. Nogmaals, het verleden kun je niet veranderen, je kunt er wel van leren. Neem al jouw ervaringen mee naar het nu en de toekomst. Het gaat er niet om waar je vandaan komt, het is belangrijk dat je weet hoe jouw geluk eruit ziet en dat je dat zelf kunt fabriceren!

Heel veel geluk!
Liefs Marjan

Gelukfabriek E-zine

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge