Biobites

BiobitesIk had het geluk dat ik een vrij nieuw concept mocht uit proberen: Biobites. Bij Biobites (en natuurlijk ook bij Be healthy, feel good!) geloven ze in de kracht van pure en biologische voeding. De slogan van Biobites luidt dan ook als volgt: ‘Love life, go organic!’.
Ze gebruiken geen glutenhoudende granen, geen dierlijke producten, geen gist of toevoegingen zoals geraffineerde suikers en het is ook nog eens lactosevrij! De crackers worden met de hand gemaakt en gedroogd volgens het RawFood principe.
RawFood is het principe waarbij voeding niet wordt verhit boven 42 graden. Hierdoor blijven vitaminen, mineralen, enzymen en omega-3 vetzuren behouden.
Daarnaast wordt er bij de productie van de crackers ook nog rekening gehouden met het milieu.


Inmiddels heeft Biobites zes verschillende smaken in het assortiment. We zetten ze even op een rijtje:

  • Naturel: de cracker is op basis van bruin lijnzaad en zonnebloempitten en heeft een snufje Himalayazout.
  • Indian : de basis van deze cracker is geel lijnzaad en boekweit met paprika, wortel, ui, knoflook, Indiase kruiden en Himalayazout.
  • Italian : cracker op basis van bruin lijnzaad en zonnebloempitten met zongedroogde tomaat, ui, knoflook, Italiaanse kruiden en Himalayazout.
  • Rozemarijn : deze cracker heeft ook als basis geel lijnzaad en zonnebloempitten, met wortel en Himalayazout, maar bevat natuurlijk ook het kruid rozemarijn.
  • Zeewier : deze culinaire cracker is gemaakt van geel lijnzaad en zonnebloempitten, zongedroogde tomaat, ui, rozijn, appelazijn, nama tamari, dulse, zeesla en Himalayazout. Veel ingrediënten, maar erg lekker!
  • Mexican : deze is nieuw in het assortiment. De basis is bruin lijnzaad en zonnebloempitten met boekweit, wortel, zongedroogde tomaat, rozijnen, uipoeder, nama tamari, knoflook, paprikapoeder, kaneel, chili, cacao, maca, komijn en Himalayazout.

Hieronder vind je mijn top 6. Met op plaats één de cracker die ik het lekkerst vind.
1. Indian
2. Italian
3. Rozemarijn
4. Zeewier
5. Mexican
6. Naturel

Mijn mening over Biobites is dat het een goed concept is. Gezond eten is heel belangrijk, maar soms willen we niet te moeilijk doen en iets kant-en-klaars pakken. Dat kan nu met deze crackers. Gezond, al gemaakt en binnen handbereik. Ideaal voor drukke dagen.
Ik moet wel eerlijk toegeven dat ze misschien niet voor elke portemonnee geschikt zijn. Voor vier heerlijke crackers betaal je €2,99, wil je liever een verpakking met twee crackers? Dan betaal je €1,59.
Voor meer informatie: http://www.biobites.eu/
Neem een kijkje zou ik zeggen 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge