Bewegen

BewegenBewegen staat voor: van plaats of houding doen veranderen volgens de van Dale (Dale, 2015). Tegenwoordig is het helemaal hip om strak en fit te zijn. Dit delen we graag met elkaar via social media om elkaar te dagen en te motiveren. Maar eerst terug naar de basis van bewegen. En dat doe ik door jou een vraag te stellen: beweeg jij voldoende?


Om deze vraag goed te beantwoorden kun je de Nederlandse Norm voor Gezond Bewegen toepassen. De Nederlandse Norm voor Gezond Bewegen (NNGB) is de internationale norm voor gezond bewegen. Binnen de Nederlandse Norm Gezond Bewegen zijn er twee gangbare normen voor de hoeveelheid beweging. De eerste norm is de Nederlandse Norm voor Gezond Bewegen, die de hoeveelheid lichaamsbeweging normeert vanuit gezondheidskundig oogpunt. De tweede norm, de Fitnorm. Die normeert de gewenste hoeveelheid lichaamsbeweging de nodig is voor een goede conditie van het haarvatenstelsel. (www.30minutenbewegen.nl, 2015)

  • Om te voldoen aan de Nederlandse Norm voor Gezond Bewegen is het gewenst om tenminste vijf dagen per week 30 minuten matig intensieve lichaamsbeweging te hebben. Om volledig te voldoen aan de norm hangt af van de duur, de frequentie, en de intensiteit.
  • Om te voldoen aan de Fitnorm is driemaal per week tenminste 20 minuten intensieve lichaamsbeweging nodig. (www.30minutenbewegen.nl, 2015)

Je moet er niet te veel nadenken. Als je juist ergens makkelijk mee kunt beginnen, dan is het wel om meer te bewegen. Het is vooral een kwestie van doen. Ieder mens kan het toepassen in een druk dagschema. Trek in de pauze je jas aan en ga een kwartier naar buiten. Merk wat dit met je doet. Het is goed om uit je huidige situatie te stappen, een wandeling te maken en dan met een frisse blik verder te gaan met je activiteit.

De voordelen wil ik graag met je delen.

Bewegen

Bron: Jouw personal Health Coach (Vocking, Yneke, 2009)

Zet je excuses om niet te gaan bewegen aan de kant en trek je schoenen aan. Start vandaag nog!

 

Veel liefs, Stefanie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge