Bananencake

bananencake1Deze bananencake is een heerlijk als tussendoortje, en ook nog eens gezond! Je kent het vast wel, zin aan wat lekkers bij de koffie maar je weet niet wat. Dat is deze bananencake het tussendoortje voor jou!
(Hij wordt vaak bananenbrood genoemd, maar ik vind het meer een cakesubstantie, vandaar de naam: Bananencake)

 


Ingrediënten:
• 5 rijpe bananen
• 300 g volkoren speltmeel
• 100 g kokosolie
• 150 ml agave siroop
• 160 ml amandelmelk
• 2 el chia zaadjes
• 2 el bakpoeder
• Halve el zeezout
• Halve el kaneel

Hoe te bereiden:
1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Smelt de kokosolie en agave siroop in een pan.
3. Vet het cakeblik in.
4. Prak 3 bananen fijn.
5. Meng het speltmeel, de chia zaadjes, het zout, het amandelmelk, de bakpoeder en de kaneel met de geprakte bananen.
6. Doe de gesmolten kokosolie en agave siroop bij de bananenmix.
7. Snijd de overgebleven 2 bananen in de lengte door.
8. Schep de helft van het beslag in het cakeblik. Verdeel hierover 2 helften van een banaan.
9. Schep vervolgens de andere helft van het beslag erop. Leg hier bovenop de laatste helften banaan en verdeel ze mooi over het cakeblik.
10. Bak de bananencake in 45 minuten gaar.

bananencake2
Laat de cake afkoelen voordat je hem serveert.

3 reacties

  1. Hoi Yentl,
    Heb je site meteen bij mijn favorieten gezet nu. Heb zoveel recepten gezien van je die ik nog wil uitproberen.

    Ik ga je volgen en veel van je eten !!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge