Bananenbrood

Bananenbrood 2.0 Het is al weer een tijdje geleden dat ik een bananenbrood heb gemaakt, dus ik vond het tijd om weer eens eentje te bakken. Ik ben zelf geen zoetekauw, maar ook ik ben af en toe op zoek naar een zoete versnapering. En dan natuurlijk eentje die niet ongezond is. De combinatie van banaan en honing maakt het bananenbrood 2.0 lekker zoet en de havermout maakt het voedend.

De pompoenpitten zijn te vervangen door verschillende soorten noten. Maar pas op, want noten zijn erg calorierijk, dus wees hier zuinig mee. Ik ben benieuwd wat jij ervan vindt en welke noten jij gaat gebruiken.

Ingrediënten: 
3 rijpe bananen 
150 g volkoren speltmeel

100 g kokosolie
150 ml honing
160 ml amandelmelk
150 g havermout
2 el bakpoeder

1 ei
Halve el zeezout
Halve el kaneel

Handjevol pompoenpitten

Hoe te bereiden:
1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Smelt de kokosolie en de honing in een pan.
3. Vet het cakeblik in.
4. Mix de bananen, de havermout en het ei met behulp van een staafmixer tot een glad geheel.
5. Meng het vervolgens met het speltmeel, zout, amandelmelk, bakpoeder en kaneel. En mix het weer tot een glad geheel.
6. Doe de gesmolten kokosolie en honing bij de bananenmix.
7. Schep de bananenmix in je cakeblik.
8. Verdeel de pompoenpitten er mooi over.
9. Bak de bananenbrood in 45 minuten gaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge