Bananenbrood met pure chocolade

Bananenbrood met pure chocolade Ik heb laatst een workshop gegeven, genaamd: Eet je energiek! Hierin kwamen verschillende vitaminen en mineralen aan bod die jou meer energie geven. Voor deze bijeenkomst vond ik het een mooi moment om de mensen kennis te laten maken met een energiek broodje. En zo ontstond dit bananenbrood met pure chocolade!

De volgende vitaminen en mineralen zijn erin te vinden:

Vitamine B1, B2, B6, B8, B11, B12, koper, magnesium en calcium. Dat maakt het broodje een echte energieleverancier, maar ook een caloriebommetje, dus eet hem niet in één keer op! 😉

 

Ingrediënten:

  • 3 (rijpe) bananen
  • 50 gram ontpitte dadels
  • 3 eieren
  • 150 gramvolkorenmeel
  • 1 ½ theelepel bakpoeder
  • Kaneel of koekkruiden
  • Handje ongebrande noten, instukjes gehakt (walnoten/amandelen/pecan/hazelnoten, etc.)
  • 200 g pure chocolade(86%), in kleine stukjes gehakt
  • Zout

 

Hoe te bereiden:

  1. Verwarm je oven voor op 180 graden.
  2. Meng de bananen met de dadels in je keukenmachineof met een staafmixer tot een glad beslag.
  3. Klop in een andere kom de eieren luchtig op en voeg wat zout en kaneel of koekkruiden toe. Meng dit met de bananenpuree.
  4. Voeg hetvolkorenmeel toe aan het beslag en roer het goed door.
  5. Voeg hieraan ook het bakpoeder toe en meng tot een glad beslag.
  6. Roer tot slot de ongebrande noten en chocolade erdoor.
  7. Giet het mengsel in de cakevorm en zet in de oven. Bak je bananenbrood met pure chocolade in 45 minuten af.
  8. Check of je bananenbrood gaar is door er een satéprikker in te prikken. Is deze schoon en droog als je ‘m eruit haalt? Dan is je brood klaar.
  9. Laat de cake afkoelen op een rooster.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge