Balans vinden doe je zo

Zo doe ik hetBen jij in balans? Of ben je nog zoekende?

‘Balans vinden’ is één van de meest gehoorde doelstellingen bij Gezonder-Nederland. Mocht je getriggerd zijn door de titel, dan wil ik je meteen even uit je droom helpen: een balans vind je namelijk niet, die creëer je.

Vind rust

Balans vinden, of zoals we nu weten: balans creëren, kan op veel manieren. Dit komt omdat het voor ons allemaal iets anders kan betekenen. In de gesprekken die ik heb met onze deelnemers, hoor ik balans vinden ook vaak terugkomen. Kan ik dan klakkeloos antwoord geven op de vraag HOE je dit creëert? Nee. Ik ga eerst op onderzoek uit om te ontdekken wat een deelnemer bedoelt met het creëren van een balans.

Voor mij betekent een goede balans dat ik alle ballen hoog kan houden: gezond eten, sporten, werken en mijn sociale leven. En het betekent ook dat wanneer één bal even voorrang nodig heeft,  ik dat oké vind. Soms is het even zo druk met het werk, dat ik geen zes keer kan trainen en dat moet oké voelen. Wanneer ik het mezelf gun, vind ik de rust. Zo is het voor mij goed vol te houden.

Voor veel deelnemers van mijn programma’s geldt dat ze balans willen creëren op het gebied van voeding. Hoe zou je het beste kunnen eten, zodat je gevarieerd, lekker en gezond eet én je doelstelling behaalt?

Hoe ziet een gebalanceerd leven er voor jou uit?

Denk hier eens over na. En wanneer je dit doet, denk dan ook na over de levensfase waar jij je in bevindt. Ben je bijvoorbeeld net ouder geworden en heb je korte nachten, maar verwacht je dat je je nog steeds 100% kunt inzetten op je werk?

Ben je een alleenstaande, werkende moeder en verwacht je nog steeds dat je net zo veel kunt sporten als je deed in je studententijd?

Begrijp je waar ik met deze stellingen heen wil? Balans kun je creëren wanneer je accepteert dat het leven constant aan het veranderen is. Jij, je omgeving, maar ook bepaalde situaties en prioriteiten. Dus wanneer jij wilt gaan werken aan een doelstelling, formuleer dan een doelstelling die bij jou en je leven past, die realistisch is én vraag niet te veel van jezelf. Accepteer dat weken anders gaan lopen dan je in de planning had staan, dat je moet meeveren met bepaalde omstandigheden en dat je in bepaalde situaties wat liever voor jezelf moet zijn en dat dit oké is.

Wanneer jij die balans hebt weten te creëren, ga je rust vinden.

Waar ik jou als coach mee kan helpen

Als coach help ik jou om in te zien wat we eventueel kunnen veranderen, zodat je meer kunt genieten en je doel gaat bereiken. Ik help jou te accepteren wat je niet kunt veranderen en ik help jou zaken veranderen die je niet kunt accepteren (bijvoorbeeld dat winterlaagje vet dat er maar niet af gaat).

In coachingsessies help ik mensen met het zetten van stappen die uiteindelijk een blijvende verandering gaan worden. Die verandering resulteert in het creëren van een balans waarin jij kunt genieten en je doelstelling kan behalen en vasthouden.

Liefs, Yentl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge