Aubergine ovenschotel

Aubergine ovenschotelDeze aubergine ovenschotel is te eten met en zonder vlees. Een ovenschotel waar je mee kan blijven variëren. Ben je een echte vlees eter? Dan kan je er voor kiezen om er (mager) gehakt door te doen, zoals ik deed. Wil je liever a la vegetarisch gaan? Dan laat je het vlees in de ovenschotel lekker weg! De aubergine ovenschotel is te combineren met pasta, aardappelen en rijst. Wil je meer groenten? Verwerk er dan nog een courgette in.

Voor een ovenschotel met courgette, klik hier.

 

 

 

Ingrediënten:

  • 1 aubergine
  • 300 gram mager gehakt (optie)
  • klein potje biologische tomatensaus
  •  3 tomaten
  •  geraspte kaas
  • 2 teentjes knoflook
  • handje basilicum
  •  olijfolie

Hoe te bereiden:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Kruid het gehakt lichtelijk met gehakt kruiden.
  3.  Snijd de aubergine in dunne plakken en besprenkel de plakken met olijfolie.
  4.  Grill de plakken om en om in een grillpan of koekenpan, tot de plakken zacht en goudbruin zijn.
  5. Bak het gehakt gaar met de teentjes knoflook.
  6. Mix de saus met het gehakt.
  7. Snijd de basilicum blaadjes in kleine stukjes.
  8. Verdeel nu de plakken aubergine over de ovenschaal. Doe hier een laagje tomaat, gehakt, gesneden basilicum en geraspte kaas over. Vervolg dit tot de ingrediënten op zijn.
  9. Zet de schotel 30 tot 40 minuten in de oven.

(Dit gerecht is voor twee personen)

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge