Aubergine met geitenkaas

Aubergine met geitenkaas Lekker eten kan zo simpel zijn! Dit recept met aubergine met geitenkaas uit de oven ontstond weer eens toen ik producten had die op moesten. Ik had tomatensaus over omdat ik het weekend ervoor pizza had gemaakt, en wilde dat niet weggooien.

Gelukkig vond ik nog een aubergine en geitenkaas om het gerecht mee te maken. Inmiddels heb ik het twee keer gemaakt: één keer vegetarisch en één keer met vlees. Je kan blijven variëren, want hij smaakt heerlijk met kip (pas wel op dat het niet te droog wordt) en hij is ook lekker met magere hamblokjes.

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 300 ml tomatensaus (zelfgemaakt of kant-en-klaar)
  • Eventueel 150 g vlees (gekruid)
  • 100 g geitenkaas
  • 1 grote aubergine
  • 2 à 3 tl Italiaanse kruiden
  • 2 el lijfolie
  • Zout en peper
  • 1 teen knoflook

 

Hoe te bereiden:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Wanneer je vlees gaat gebruiken voor dit gerecht, kruid het dan eventueel en bereid het totdat het gaar is. Wanneer je voor hamblokjeskiest, is dit niet nodig.
  3. Snijd de aubergine in kleine blokjes.
  4. Verwarm een wok met daarin de olijfolie en voeg de knoflook uitgeperst toe. Doe vervolgens de aubergine erbij en voeg de Italiaanse kruiden toe.
  5. Wanneer de aubergine gaar is, voeg je het vlees en de tomatensaus toe. Breng het gerecht op smaak met zout en peper.
  6. Doe alles in een ovenschaal en maak het gerecht af met de geitenkaas. Zorg dat je de geitenkaas mooi over het oppervlak verspreidt.
  7. Doe de ovenschotel vervolgens nog 30 min in de oven.

 

Heerlijk met een frisse salade!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge