Appel muffins

Appel muffinsMuffins die verantwoord én lekker zijn? Ja, het kan! Deze appel muffins zijn gemaakt van een gezonde basis: havermout!

Deze appel muffins zijn luchtig, fris en vullend. Heerlijk als ontbijt, lunch of als gezonde snack. Bewaar de muffins in een luchtdichte bak en ze zijn nog 1 tot 2 dagen vers!

Ingrediënten voor 6 muffins:

  • 75 g havermout
  • 100 ml magere melk
  • 2 eieren
  • 1 banaan
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl zout
  • 1 appel
  • Handjevol pitloze dadels

Hoe te bereiden:

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden.
  2. Doe melk, de havermout, de eieren, de banaan, het bakpoeder en zout in de blender, met als eerste laag de melk en de eieren (is vriendelijker voor je blender). Mixen tot het een vrij glad geheel is.
  3. Snijd de appel en de dadels in kleine stukjes (gebruik eventueel een keuken snijmachine). Doe de stukjes appel en de dadels bij de mix de havermout mix en roer met een lepel alles door elkaar. Na het mengen van de ingrediënten verdelen over de muffin vormpjes.
  4. De topping is gemaakt van 4 ongezouten pecannoten per muffin.
  5. Na een bereidingstijd van ongeveer 30 minuten zijn ze gaar.

*er is ook een variant op mijn site te vinden zonder de appel en pecannoten. Klik hier.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge