App hardlopen: Runkeeper

App hardlopen: RunkeeperZodra je begint met hardlopen, wil je natuurlijk wel weten hoe hard je gaat, hoe ver je kan lopen en wat je vorderingen zijn. Een hardloophorloge is voor veel mensen nog een te grote investering en het is eerst zaak om te ontdekken of je hardlopen wel leuk vindt voordat je een horloge of andere dure apparatuur aanschaft. Een ander (goedkoper) alternatief is daarom een app! De app die ik gebruik voor het hardlopen is Runkeeper.

Wanneer mensen in mijn omgeving vragen welke app ik gebruik tijdens het hardlopen, roep ik meteen Runkeeper. Toen ik begon met hardlopen werd deze mij aanbevolen en na het eenvoudig installeren van deze app, kon ik direct aan de slag.

De app kun je eenvoudig downloaden in de Google Play Store of Apple App Store en binnen een paar minuten is deze geïnstalleerd op je telefoon. Piece of cake. Nu kan je zelf je gegevens instellen, eenvoudig een doel instellen en vrienden toevoegen. Nou vind ik dat ook één van de leukste onderdelen van deze app. Met de vrienden die je hebt toegevoegd kun je een ranking bijhouden, waarbij je ziet wie er het meest heeft gerend. Natuurlijk wil je elke week weer op nummer één staan en daarom is dit een extra motivatie om nog een keer te gaan hardlopen. Verder kun je eenvoudig bijhouden wat je snelheid is geweest, de route die je hebt gelopen, de calorieën die je hebt verbrand en de afstand die je hebt gelopen.

Een andere app die ik ook veel in mijn omgeving hoor is de Nike+ app. Ik moet eerlijk zeggen dat ik deze nog niet heb geïnstalleerd op mijn telefoon, omdat ik graag al mijn gegevens op een locatie behoud. Volgens mij zijn de apps wat betreft functionaliteiten nagenoeg hetzelfde.

Runkeeper kun je ook nog upgraden. Je kunt dan nog meer statistieken bekijken (en welke hardloper houdt daar nou niet van?) en je vorderingen die je hebt gemaakt registreren. Een andere fijne toevoeging van Runkeeper is dat je je TomTom horloge kunt koppelen. Ben je dus een keer je Runkeeper vergeten of heb je geen zin om je telefoon mee te nemen, maar heb je wel een horloge? Dan worden deze gegevens gewoon automatisch in Runkeeper gezet (wel even koppelen natuurlijk).

Ik ben fan. Ik zou het ook heel leuk vinden als wij vrienden kunnen worden op Runkeeper, dus voeg me gerust toe onder Tamara Kops. Welke app gebruik jij tijdens het hardlopen?

Sportieve groet,

Tamara Kops

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge