Aardappelsalade

AardappelsaladeEcht goed timen met mijn blog is niet mijn sterkste punt. De barbecuedagen zijn voorbij en ik kom met een aardappelsalade op de proppen. Tja, we kunnen niet alles hebben. Maar ondanks het feit dat de zomerse dagen voor dit jaar tot de verleden tijd horen, wilde ik je dit recept niet onthouden. Deze aardappelsalade is namelijk ook goed te gebruiken wanneer je bezoek krijgt, tapas serveert of wanneer je gewoon eens iets anders wilt.

Ik heb voor de salade gebruik gemaakt van aardappelen met een schil, maar je kan natuurlijk ook gebruik maken van aardappelen zonder.

Ingrediënten:

  • 300 gram aardappelen
  • 3 opscheplepels Griekse yoghurt
  • 2 á 3 lepels mayonaise
  • 2 sjalotjes
  • Zout en peper
  • (Optioneel gebakken spekjes of gekookte eieren)

 

Hoe te bereiden:

  1. Was de aardappelen indien nodig en snijd ze vervolgens in kleine schijfjes.
  2. Kook de aardappelen beetgaar en voeg een scheutje zout toe. Wanneer de aardappelen gaar zijn, giet je het water weg en laat je de aardappelen afkoelen.
  3. Meng de Griekse yoghurt met de mayonaise en breng dit op smaak met de zout en peper.Snijd de sjalotjes fijn en doe deze bij de saus.
  4. Wacht tot de aardappelen zijn afgekoeld wanneer je ze mengt met de saus.
  5. Voeg eventueel de gebakken spekjes of de gekookte eieren erbij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge