Aardappels uit de oven

Aardappels uit de ovenWij zijn thuis gek op gerechten met lekker bereide aardappelen en ik ben altijd op zoek naar iets vernieuwends. Dit gerecht kwam weer eens tot stand toen ik producten in huis had die op moesten. Met de mozzarella, de Parmezaan en de tomaat krijgt het een Italiaanse ‘feel’. Daarnaast maken de pannetjes het extra leuk het eten te serveren aan je gasten. En het is natuurlijk weer makkelijk te maken!

TIP: kies voor aardappelen met een schil. Dit geeft net wat meer smaak. Wij gebruiken eigenlijk altijd de aardappelen van de Lidl.

 

 

Ingrediënten voor 4 pannetjes:

  • 250 g aardappelen. Gekookt en in blokjes gesneden
  • 4 middelgrote tomaten
  • 1 teen knoflook
  • 200 g mozzarella
  • 200 gParmezaanse kaas
  • Italiaanse kruiden
  • Zout en peper naar smaak toevoegen

 

Hoe te bereiden:

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden
  2. Vet de pannetjes in met boter of olie
  3. Doe de aardappelen in een kom of bakje
  4. Snijd de tomaten in dunne plakjes, pers de knoflook uit, kruimel de mozzarella en doe dit bij de aardappelen. Voeg kruiden,zout en peper toe.
  5. Hussel het geheel goed en verdeel het over de vier pannetjes. top het geheel met een beetje Parmezaanse kaas.
  6. Doe de pannetjes vervolgens 35 minuten in de oven.

Bon appetit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge