Aardappelen uit de oven

Aardappelen uit de ovenWij Nederlanders zijn echte aardappeleters. We koken de aardappelen, bakken ze, poffen ze en maken er aardappelpuree van. In Nederland wordt er op jaarbasis per persoon 81 kilo aardappelen gegeten. Ik dacht, aangezien we zo verzot zijn op aardappelen (ook ik), laat ik dan mijn recept delen: aardappelen uit de oven. Nu kun jij ook genieten van dit heerlijke aardappelgerecht!

 

 

 

 


Ingrediënten voor twee personen:

• 500 gram rode aardappelen
• 1 grote ui
• 200 gram spekjes
• 1 grote teen knoflook
• 2 el. olijfolie
• 1 snuf zeezout

Hoe te bereiden:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
2. Was de aardappelen grondig en snijd ze in vieren. Kook ze vervolgens even kort totdat ze beetgaar zijn.
3. Snijd de ui in ringen en bak deze samen met de spekjes in een pan.
4. Doe de gekookte aardappelen in een ovenschaal en doe hierbij de gebakken spekjes en de ui.
5. Pers de teen knoflook uit over de aardappelen en voeg de olijfolie en het zeezout hieraan toe. Hussel de aardappelen door elkaar met een lepel zodat alle ingrediënten goed worden verdeeld.
6. Doe de aardappelen vervolgens 40 minuten in de oven. Halverwege even husselen met een lepel.rode aardappelen

Voor een gerecht met zoete aardappel, klik hier en hier .

  1. Weer een heerlijk recept !!
    Als ik weer mijn oude energie terug heb ga ik we er heerlijk met je recepten aan de slag.
    Beetje van jou, paleo en beetje van mezelf.
    ..
    Hele goede combi 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge