8 Voordelen van sporten in de buitenlucht

8 Voordelen van sporten in de buitenlucht

Ga lekker naar buiten

De dagen worden langer en de temperaturen lopen langzamerhand een beetje op. Deze maanden zijn heerlijk om de sportschool in te ruilen voor de gezonde buitenlucht. Lekker wandelen voor je werk aan, een rondje hardlopen of samen met het gezin een kano huren.

Wat zijn de voordelen van sporten in de buitenlucht?

  1. Het is gratis. Tja, we blijven Nederlanders en als we iets kunnen doen zonder er extra voor te hoeven betalen is dat natuurlijk mooi meegenomen.
  2. De natuur werkt stressverlagend.
  3. Je kunt op elk gewenst moment beginnen en je hoeft je niet te houden aan openingstijden, of tijden van groepslessen.
  4. Door de frisse lucht krijgen je hersenen meer zuurstof, wat resulteert in meer concentratievermogen en een beter denkvermogen.
  5. Trainingen gaan beter dan tussen vier muren. Lopen op een loopband lijkt voor sommigen eindeloos. Steeds het zelfde uitzicht en je komt letterlijk geen steek verder. Lopen in de buitenlucht zorgt voor meer afleiding waardoor sommige trainingen makkelijker gaan.
  6. Je kan veel afwisseling zoeken. Ben je een hardloper of een fietser? Kies verschillende omgevingen zoals een bos, een mooi landschap, een andere stad of het strand en houd het lekker afwisselend.
  7. Door zonlicht doe je meteen vitamine D op!
  8. Je kan meer verbranden! De loopband of de hometrainer kan je naar een voor jou aangename instelling aanpassen. Buiten kan je daarentegen niet heel veel doen aan tegenwind of een heuvel. Voordat je het weet verbrand je zo maar even wat extra kilocalorieën! Hoppa, meer winst!

 

Ga jij deze maanden ook meer genieten van sporten in de buitenlucht of blijf je veilig binnen?

 

Liefs, Yentl.

 

TIP: Weet je niet precies wat je moet doen buiten? Het E-book Fitmom Lifestyle bevat trainingen die je makkelijk buiten kunt doen met weinig materialen!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge