7 x Gezond borrelen

7 x gezond borrelenOké, ik beken! Ik ben zeker een fan van borrelen. Rode wijn is mijn favoriete drankje. Het liefst rode wijn in een groot wijnglas, maar dat geheel terzijde. Gezonde hapjes voor bij het borrelen, daar zijn wij health fans vaak naar op zoek. Dat alcohol niet gezond is weten we hopelijk allemaal, maar hoe houd je het naast de calorieën van de alcohol zo skinny mogelijk? Hieronder een paar van mijn favoriete hapjes:

Groenten met hummus dip

Heerlijk knapperig met een smeuïge dip! En, hoe makkelijk wil je het hebben? Snijd wat paprika en komkommer in kleine stukjes en je trekt een zakje wortelen open. You are ready to dip!

Bruin stokbroodje met tzatziki

Een heerlijk en makkelijk hapje om te serveren tijdens een gezellige borrel! Bruin stokbroodje (we eten natuurlijk geen witte 😉 ) met homemade tzatziki.

Watermeloen

Natuurlijk hoef je niet altijd alles te maken. Sommige gezonde dingen kun je kant-en-klaar kopen. Ik vind het lekker om tussendoor iets verfrissends te eten. Een stuk fruit en dan met name een watermeloen is ideaal. Pas wel op je mooie partyjurk, want hij kan een beetje lekken.

Opgerolde komkommer met hummus en geroosterde paprika

Komkommer, hummus en geroosterde paprika. Allemaal gezonde ingrediënten en ideaal voor jouw borrelavond. Het is een leuk gerecht om serveren aan je gasten.

Mini pizza’s

Een pizza doet het altijd goed en is vrij simpel om te maken. Je koopt volkoren bladerdeeg en je topt het met je favoriete groenten. Geen tomatensaus in huis? Geen probleem. Hij is ook heerlijk met alleen kaas.

Volkorenwrap met hummus

Tja, hummus kan nou eenmaal overal bij en het is mijn lievelingssmeersel! Van de volkorenwraps kun je kleine pakketjes maken, zodat dit gerechtje de ogen van je gasten streelt. Je kan de vulling vrij skinny maken door magere vleeswaren te kiezen. Hoe ga jij hem maken?

Speltcracker met bruschetta

Een verfrissende topping die goed past bij een lekkere speltcracker. Hartig en fris, een perfecte combinatie!

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge