7 tips : geld besparen op je boodschappen

7 tips : geld besparen op je boodschappenGezond eten hoeft niet duur te zijn wanneer je een aantal simpele tips toepast. Zo kun je werken aan je gezondheid én de inhoud van je portemonnee. Fijn!

Plan je maaltijden

Wanneer jij van te voren nadenkt over je werkweek of werkdag, kun je er voor zorgen dat je genoeg eten meeneemt. Zo voorkom je dat je tijdens je lunchpauze dure en vaak ook ongezonde broodjes koopt in de kantine.

Neem dus je eigen gezonde en goedkopere lunch mee naar je werk.

Maak een boodschappenlijstje

Maak een duidelijk lijstje van wat jij precies nodig hebt. Wanneer mensen zaken plannen, kiezen ze minder snel voor andere opties, zoals ongezonder eten (dat vaak ook nog eens prijzig is).

Ga op zondag nadenken over wat jij de komende week graag wilt eten en schrijf op wat je nodig hebt. Haal dat, en niet die reep Tony’s Chocolonely. Want hoe lekker die repen ook zijn, het zijn echte caloriebommen: 100 gram van de melkchocolade met zeezout levert jou 536 kcal. Daarnaast zijn de repen ook prijzig.

Doe je boodschappen op de markt

En helemaal slim: doe het op zaterdag rond 16.00 uur. Dan is alles in de aanbieding en heb jij voor een prikkie je boodschappen.

Ga dan wel even op de fiets, dan heb je ook weer wat extra beweging te pakken.

7 tips : geld besparen op je boodschappen

Koop ingevroren fruit en groenten

Verse groenten en fruit zijn misschien lekkerder, maar als je maar één keer per week boodschappen kunt of wilt doen, is het aan het einde van de week niet zo vers meer. Ingevroren groenten en fruit bieden daarom een uitkomst.

Eet producten van het seizoen

Je merkt het in je portemonnee wanneer je afwijkt van seizoensproducten. Erg zonde en niet nodig.

Koop geen voorgesneden groente

Erg makkelijk natuurlijk: zakken met voorgesneden groenten, maar ook een stuk prijziger dan wanneer je het zelf gaan snijden.

Maak je eigen ontbijtgranen

Voorverpakt is bewerkt en vaak heel rijk aan suikers. Wanneer je dit zelf maakt, weet je precies wat je er wel en juist niet in doet. En, het is minstens net zo lekker! Wij hebben trouwen een heerlijk recept voor je.

Wat is jouw ultieme bespaar tip? Laat het ons weten in de comments!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge