6 tips voor een gelukkiger leven

6 tips voor een gelukkiger levenDeze 6 tips voor een gelukkiger leven, geven jou de kans om gelukkiger door het leven te gaan. Wie wil dat nou niet? Geef je manier van leven een boost!

Tip 1: Begin de dag positief

Natuurlijk begin jij de dag met een goed en gezond ontbijt, maar start de dag ook met een lach! Je zult gaan merken dat je dag veel beter begint als jij een glimlach op je gezicht tovert.

Als je mensen op straat ziet die stralen, ga jij toch ook lachen? ‘Share the vibe!’.

Tip 2: Goed ademhalen

Bij paniekaanvallen, spierspanningen, vermoeidheid en angst speelt een verkeerde ademhaling een grote rol. Een verkeerde borstademhaling heeft een wisselwerking: het kan ontstaan door stress, maar een verkeerde ademhaling verergert de stressklachten ook.

Een goede ademhaling is de buikademhaling. Deze is rustig en regelmatig.

Tip 3: Maak je druk om dingen waar je invloed op hebt

Piekeren kunnen we maar al te goed. Er spelen veel dingen in het dagelijks leven waar we al snel een mening over hebben of ons zorgen over maken. Dat mag, maar besef je dat dit vaak verspilde energie is. Stel: je fietst vanuit je werk terug naar huis en het regent. Dan kun je je ontzettend druk maken over het feit dat je spijkerbroek nat wordt en dat dit heel moeilijk fietst, maar of dat de regen eerder doet stoppen? Je kunt op dat moment ook blij zijn dat dit niet is gebeurt op de heenweg en denken : ‘ach, ik ben zo thuis dan trek ik even een andere broek aan’.

 

Tip 4: Beweeg!

Het maakt niet uit wat jouw voorkeur heeft, maar ga bewegen. Er zijn zoveel dingen die je kunt doen: hardlopen, kanoën, wandelen, fietsen, yoga, het maakt niet uit. Lichamelijke inspanning kan zorgen voor meer rust in je hoofd. Daarnaast komt bij bewegen ook een gelukshormoon vrij, waardoor jij je happy-er gaat voelen!

Tip 5: Knuffel meer!

Tijdens het knuffelen komt het hormoon oxytocine vrij. Dit hormoon helpt jou onder andere om je minder gestrest te voelen. Neem de tijd om je geliefde, je ouders of je kinderen eens lekker te knuffelen. Heerlijk toch?

6 tips voor een gelukkiger leven

Tip 6: Tijd voor jezelf

We leven in een drukke maatschappij waar veel van ons wordt verwacht. Werken, gezin, huishouden, aanwezig zijn op elk feestje, je vrienden op social media op de hoogte stellen van wat je allemaal doet, enzovoorts. Wanneer pak je tijd voor jezelf? Wanneer doe jij iets dat je echt graag doet? Neem de tijd om bij te tanken en laat even alles los. Plan het in, zodat je geregeld dit soort momentjes hebt. Neem een heet bad en lees je favoriete magazine, ga lekker in het bos lopen met alleen de hond, neem een masker en lak je nagels in een leuk kleurtje, zet een kop thee en zit gewoon lekker even op de bank. Het kan zo simpel zijn.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge