5x waarom je moet gaan hardlopen

5x waarom je moet gaan hardlopen5x waarom je moet gaan hardlopen

Mijn doel is om zoveel mogelijk mensen aan het hardlopen te krijgen. Ik vind het een heerlijke sport, zo niet de leukste sport die er bestaat. Vroeger was het altijd dansen. Als klein meisje begon ik met dansen en hier ben ik pas sinds een aantal jaar mee gestopt. Daarnaast heb ik ook nog op een blauwe maandag paardgereden en geturnd, maar toch was dansen altijd mijn passie. Ik werd ouder en vond het tijd voor wat nieuws. Ik belandde in de hardlopers wereld en voor ik het wist had ik het hardloopvirus te pakken. Ik kan nu natuurlijk heel hard roepen dat je het echt een keer moet proberen en dat het écht heel leuk is. Inmiddels weet ik dat het wat meer moeite kost om mensen aan het hardlopen te krijgen. Daarom geef ik je nu 5 redenen waarom je dan toch écht eens de hardloopschoenen aan moet trekken.

Hello new friends!

1. Alles is samen leuker!

Alles is samen leuker, net als hardlopen. In elke buurt zie je tegenwoordig talloze hardlopers die met z’n alle een leuk groepje vormen. Als ik langs deze mensen ren of loop, wil ik het liefst bij ze aansluiten en samen verder gaan. Samen ga je toch nét even iets verder dan dat je alleen zou doen. Sluit je gezellig aan bij een groepje en binnen no time heb jij ook een hele nieuwe vriendengroep om je heen. Na een lange duurloop met z’n alle een heerlijk stukje appeltaart eten is natuurlijk ook gewoon heel gezellig.

2. Eindelijk wat rust

Naast het samen hardlopen, is af en toe er even in je eentje op uit trekken net zo lekker. Je favoriete nummers op en verdwalen in de bossen, op het strand of in die mooie stad. De wereld om ons heen gaat zo snel en het is altijd zo druk, dat de rust tijdens het hardlopen je echt goed kan doen. Jezelf afsluiten en terecht komen in een runners-high is het lekkerste gevoel dat je kunt hebben. De afwisseling van samen en alleen rennen is juist zo fijn aan deze sport.

3.  Je wordt er slimmer  van

Waarom denk je dat ik altijd maar die rondjes blijf rennen? Ik moet toch ook af en toe aan mijn geheugen werken. Het lijkt misschien een grapje, maar uit onderzoek is gebleken dat je een beter geheugen krijgt van hardlopen. Voortaan vergeet je nooit meer wat je nou boven moest pakken of de afspraken die je had gemaakt.

4. Meer energie!

Snap jij nooit waar al die fitgirls hun energie vandaan halen om weer te gaan sporten? Juist door het sporten krijg je meer energie. Het is vaak de eerste stap die je moet zetten om er doorheen te komen, maar het gevolg daarvan is dat je daarna bruist van de energie en niet kan wachten tot de volgende run of workout. Naast meer energie heeft hardlopen nog meer gezonde voordelen zoals een lagere bloeddruk, minder kans op hart- en vaatziekten en beter kunnen slapen. Heb je de schoenen al uit de kast gehaald?

5. Afvallen

Hardlopen is gewoon ontzettend fijn en je kunt altijd en overal uitvoeren. Op vakantie, in de buurt en in de sportschool. Nog meer motivatie nodig? Lees dan hier verder. Dus: ben jij al klaar voor een heerlijk gezond rondje hardlopen? 😉

Het is vaak dé reden voor met name vrouwen om te beginnen met hardlopen. Ook ik merkte toen ik begon met hardlopen dat ik afviel. 54% van de Europeanen begint met hardlopen om af te vallen. Als je langzamer rent, zal je eerder vet verbranden. Als je sneller gaat rennen, werk je meer aan je conditie. Als je bezig bent met sporten, neig je ook eerder naar gezonde voeding. Dit draagt natuurlijk ook bij aan het afvalproces.

Sportieve groet,

Tamara Kops

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge