5 tips voor de beginnende sporters

5 tips voor de beginnende sporters Heb je de stap genomen om te beginnen met sporten? Heel goed! Een stap in de juiste richting als je het mij vraagt. Sporten brengt vele voordelen met zich mee dus is het erg belangrijk om dit op regelmatige basis te doen. Maar ik kan me ook voorstellen dat als je beginnende sporter bent, dat je nog zoekende bent naar de juiste aanpak. Dus hierbij 5 tips voor de beginnende sporters:

 

  1. Zoek een maatje

Als jij sport omdat het van jezelf moet, dan heb je meer discipline nodig dan wanneer je sport omdat je het ontzettend leuk vind. Door een maatje te vinden, zorg je voor een stok achter de deur. Samen sporten is ontzettend gezellig en je kan elkaar wat steun bieden als dit nodig is.

 

  1. Zorg voor een rustige opbouw

Als je als niet-sporter gaat beginnen met sporten, ben je bezig met het ontwikkelen van nieuw gedrag. Je wilt er graag voor zorgen dat je op structurele basis beweegt. In plaats van vijf avonden, ben je nu misschien nog maar drie avonden thuis in de werkweek.  Jij en je gezin moeten hieraan wennen. Is je doelstelling om nog meer te gaan bewegen? Heel goed, maar doe dit dus stapsgewijs. Uit onderzoek blijkt dat mensen die hun bewegingspatroon stapsgewijs opbouwen, het op langere termijn beter volhouden.

 

  1. Verdiep je in je sport

Wat wil je gaan doen: hardlopen, fitnessen of toch liever fietsen? Verdiep je er eerst even in. Wat of wie heb je nodig? Hoe kan je het beste van start gaan met deze sport? Zorg voor een goede opbouw in het trainingsschema en laat je adviseren.

     4. Draag een passende outfit

Als ik een leuke, fijne sportoutfit draag, voel ik mij stukken beter. Op een wielerfiets vertrekken zonder fietsbroek, of fitnessen in een te strak truitje lijkt mij geen succes. Een nieuw seizoen, of een nieuwe sport beoefenen, is altijd een goede reden om even te shoppen (hiep hoi!!).

 

  1. Kies iets wat bij jou past!

Inmiddels zijn we al heel wat sporthypes verder. Maar, kies iets wat jij leuk vindt en wat bij jou past. Het is toch verschrikkelijk als jij jezelf twee á drie keer in de week naar de sportschool moet sleuren terwijl je het niet eens leuk vindt?

 

Succes toppers!

 

Liefs, Yentl.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge