Havermoutkoekjes

havermoutkoekjesHavermoutkoekjes zijn heerlijke koekjes die gezond en vullend zijn. Dagvers zijn ze het lekkerst, maar je kunt ze in een afgesloten bak ook 1-2 dagen bewaren. Handig voor tussendoor op bijvoorbeeld je werk!
De koekjes zijn gebakken samen met goji besjes en pindakaas. Ben je geen grote fan van pindakaas, dan kun je die natuurlijk ook achterwege laten.

 

Ingrediënten:
• 150 gram havermout
• 1 banaan
• Handjevol goji besjes
• Handjevol ontpitte dadels
• 1 el Kokosvet
• 2 el pindakaas
• Snufje zout

Hoe te bereiden:
Verwarm de oven voor op 180 graden en leg een vel bakpapier op een bakplaat.
Verwarm het kokosvet tot dat het vloeibaar is.
Prak de banaan goed met een vork, meng dit met de pindakaas en het gesmolten kokosvet.
Snijd de ontpitte dadels in kleinere stukjes. Doe dit samen met de havermout bij de mix van banaan. Pureer dit geheel met een staafmixer.
Voeg ten slotte de goji besjes en het snufje zout toe. Meng alles goed door elkaar met een lepel.
Maak met behulp van 2 lepels koekjes en leg ze op de bakplaat.
Bak de koekjes ongeveer 30 minuten in de oven.

Chocoladeliefhebber?
Doe 100 gram pure chocolade in een magnetronbestendige bak, verhit dit steeds 30 seconden totdat het gesmolten is.
Verdeel vervolgens de gesmolten chocolade met behulp van een mes over de koekjes . Laat het afkoelen in de koelkast en genieten maar!

koekjes chocola

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge